LEGO Ideas

Wat is LEGO Ideas

LEGO Ideas is een uniek platform en een concept van de LEGO Groep dat fans de kans biedt om hun eigen LEGO-setideeën te delen, te stemmen op ideeën van anderen en zelfs de mogelijkheid te krijgen om hun ontwerpen in echte LEGO-sets te zien veranderen. Dit platform dient als een brug tussen LEGO-fans en de LEGO Groep, waar creativiteit, innovatie en communitybetrokkenheid centraal staan. LEGO Ideas is een kans voor iedereen om zijn of haar passie voor LEGO te uiten en deel te nemen aan het ontwerpproces van officiële LEGO-sets.

Waarom LEGO Ideas

Viering van fancreativiteit: LEGO Ideas viert de creativiteit van LEGO-fans en erkent dat geweldige ideeën overal vandaan kunnen komen. Het biedt een kans voor individuen om hun unieke visies tot leven te brengen in de vorm van LEGO-sets.

Interactie met de community: Het platform creëert een sterke band tussen de LEGO-community en de LEGO Groep, waarbij fans kunnen stemmen op en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe sets. Dit zorgt voor wederzijdse betrokkenheid en samenwerking.

Exclusieve sets: LEGO Ideas biedt de mogelijkheid om exclusieve sets te produceren die mogelijk niet door de LEGO Groep zelf ontwikkeld zouden zijn. Het resultaat is een breed scala aan unieke en innovatieve sets die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

In deze categorie vind je een verscheidenheid aan bouwsets die zijn voortgekomen uit originele ideeën en unieke concepten. Of het nu gaat om geliefde film- en tv-personages, iconische architectuur, futuristische voertuigen of klassieke kunstwerken, LEGO Ideas heeft voor elk wat wils.

De sets in het LEGO Ideas-thema variëren van beroemde gebouwen, zoals de Taj Mahal en het Louvre, tot popcultuur-iconen, zoals de Ghostbusters Ecto-1 en de NASA Apollo Saturn V-raket. Deze sets bieden een unieke bouwervaring die niet te vinden is in andere LEGO-thema's.

Topper!
LEGO Ideas - NASA Apollo Saturn V

Ben je een fan van LEGO en de ruimte? Dan is de NASA Apollo Saturn V-set misschien wel iets voor jou! Deze set is een indrukwekkende metershoge constructie die de wonderbaarlijke prestaties van NASA-engineering nabootst. Het is dan ook niet voor niets dat deze set door velen wordt beschouwd als de beste LEGO-set aller tijden. Met meer dan 1.900 onderdelen is deze set een echte uitdaging, maar het resultaat mag er zijn: een model van een meter hoog met verwijderbare rakettrappen.

Lees verder »
Iconisch
LEGO Ideas Adidas Originals Superstar

De LEGO Adidas Originals Superstar is een uniek en stijlvol model dat de iconische sneakers van Adidas tot leven brengt. Met een relatief eenvoudig ontwerp en weinig stukjes zijn de ontwerpers er toch in geslaagd om de essentie van de schoen te vangen en een natuurlijk ogend en aantrekkelijk product te maken dat zich prima zal lenen voor het uitstallen op je plank.

Lees verder »
LEGO Ideas Boomhut Tree House

De LEGO Ideas Boomhut Tree House is een prachtig ontworpen set voor fans van natuur en avontuur. De set bestaat uit 3036 onderdelen en bevat een gedetailleerde boomhut met meerdere speelniveaus, een boom, een picknicktafel, een schommel en een brug die leidt naar een boomhuisje. De boomhut heeft zelfs een werkende kabelbaan, waarmee je je minifiguren snel van het ene naar het andere niveau kunt laten verplaatsen.

Lees verder »
Tijdloos
LEGO Ideas Fender Stratocaster

Als je zowel van muziek als LEGO houdt, is de LEGO Ideas Fender Stratocaster een echte must-have set. Het is een ongelooflijk realistisch model van een van de meest iconische elektrische gitaren aller tijden, compleet met extra apparatuur zoals pedalen en een versterker om het nog leuker te maken.

Lees verder »
Populair
LEGO Ideas Friends Central Perk

De LEGO Ideas Friends Central Perk set is een eerbetoon aan de 25e verjaardag van de iconische Amerikaanse tv-sitcom, Friends. Deze prachtige LEGO replica van het TV-café zit vol met authentieke details en is een must-have voor elke fan en verzamelaar.

Lees verder »
LEGO Ideas Gemotoriseerde vuurtoren

De LEGO Ideas Gemotoriseerde Vuurtoren is een prachtige set die elke LEGO-liefhebber zal fascineren. Deze set is ontworpen door een fan en bevat 2065 stukjes, waarmee je een imposante vuurtoren kunt bouwen die 54 cm hoog is. Een van de meest unieke kenmerken van deze set is de motor die de roterende functie van de toren mogelijk maakt, wat het geheel nog realistischer maakt.

Lees verder »
Topper!
LEGO Ideas Home Alone

De LEGO Ideas Home Alone set brengt de iconische kerstfilm uit 1990 tot leven in bouwblokjes. Met deze set kunnen fans hun eigen scènes uit de film nabootsen en herbeleven, inclusief de beroemde valstrikken die Kevin McCallister voor de inbrekers plaatst. De set bevat onder andere de McCallister-woning, inclusief interieur en exterieur details, evenals de boomhut....

Lees verder »
LEGO Ideas Internationaal Ruimtestation

Stap in de voetsporen van astronauten met de LEGO Ideas International Space Station-set. Dit model is een prachtige weergave van een van de meest iconische ruimtestations in de geschiedenis van de ruimtevaart. Met meer dan 800 onderdelen is het een geweldige uitdaging voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees verder »
LEGO Ideas Sonic the Hedgehog - Green Hill Zone

De LEGO Ideas Sonic the Hedgehog - Green Hill Zone set is een fantastische toevoeging aan de collectie van elke Sonic-fan. Het brengt de iconische Green Hill Zone tot leven met LEGO-stenen en bevat de populaire personages Sonic, Dr. Eggman en een aantal dieren uit de serie.

Lees verder »
Tijdloos
LEGO Ideas Typemachine

De LEGO Ideas Typemachine is een prachtig bouwwerk dat perfect past bij elk huisdecor. Met een donkergroen en zwart ontwerp ziet het er echt stijlvol uit en is het een van de best uitziende items in deze categorie. De details zijn ongelooflijk nauwkeurig, wat de typemachine een realistische uitstraling geeft. Het bouwen van deze set is niet alleen leuk, maar het resultaat is nog indrukwekkender.

Lees verder »
LEGO Ideas Vleugelpiano

De LEGO Ideas Vleugelpiano is een prachtige replica van een van de meest iconische muziekinstrumenten ter wereld. Met maar liefst 3662 onderdelen biedt deze set een uitdagende en boeiende bouwervaring voor zowel LEGO-fans als muziekliefhebbers.

Lees verder »
LEGO Ideas Wereldbol

De LEGO Ideas Wereldbol is een prachtig vormgegeven bouwset die geografie en cartografie op een leuke en uitdagende manier combineert. Met 1167 onderdelen bouw je een gedetailleerde weergave van onze planeet, compleet met continenten, oceanen en belangrijke geografische kenmerken. De bol is 27 centimeter hoog en rust op een elegante draaistandaard die ervoor zorgt dat je de wereldbol gemakkelijk kunt draaien en vanuit elke hoek kunt bekijken.

Lees verder »

LEGO Ideas kopen? Vergelijk LEGO Ideas sets hier!

Stap binnen in de fantasierijke wereld van LEGO Ideas en laat je inspireren door de onbegrensde creativiteit van de LEGO-community. Ontdek unieke bouwervaringen, geweldige details en verrassende wendingen die deze sets zo speciaal maken. Of je nu zelf een LEGO Ideas-ontwerp wilt delen of gewoon op zoek bent naar bijzondere en originele LEGO-sets, deze categorie is de perfecte plek om je creatieve reis te beginnen. Laat je verbeelding de vrije loop en beleef eindeloos bouwplezier met LEGO Ideas!

Voordelen van LEGO Ideas

Toegang tot unieke sets: LEGO Ideas biedt de mogelijkheid om unieke en exclusieve LEGO-sets te verzamelen die elders niet beschikbaar zijn.

Betrokkenheid bij het ontwerpproces: Je kunt deelnemen aan het LEGO-ontwerpproces door te stemmen op ideeën, feedback te geven en misschien zelfs zelf een set-ontwerp in te dienen.

Een community van gelijkgestemden: LEGO Ideas stelt je in staat om deel uit te maken van een community van LEGO-fans en ontwerpers, waar je ideeën kunt delen, inspiratie kunt opdoen en interactie kunt hebben met mensen met dezelfde passie.

Bekendste LEGO Ideas sets en hun kenmerken

  • LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V (21309): Deze set is een indrukwekkende replica van de Saturn V-raket en bestaat uit 1.969 stukjes als eerbetoon aan het jaar van de eerste maanlanding. Het is gedetailleerd en heeft verschillende modules, inclusief de maanlander.

  • LEGO Ideas International Space Station (21321): Deze set bevat een nauwkeurige weergave van het internationale ruimtestation (ISS) met microscopische astronauten, zonnepanelen en gedetailleerde modules. Het is een eerbetoon aan de samenwerking tussen ruimtevaartorganisaties.

  • LEGO Ideas Pop-Up Boek (21315): Dit creatieve set-ontwerp zorgt voor een pop-up boek met twee verschillende sprookjesverhalen en verstelbare pop-up elementen. Het is een unieke LEGO-set met interactieve functies.

Veelgestelde vragen over LEGO Ideas

Hoe kan ik mijn eigen LEGO Ideas-project indienen?

Om een LEGO Ideas-project in te dienen, moet je een account aanmaken op de LEGO Ideas-website, je idee uploaden, voldoen aan de richtlijnen van de website en 10.000 supporters verzamelen om kans te maken op productie.

Hoe werkt het stemmen op LEGO Ideas-projecten?

Geregistreerde gebruikers kunnen op LEGO Ideas-ideeën stemmen door ze eenvoudigweg te ondersteunen op de website. Ideeën met 10.000 supporters worden door LEGO beoordeeld.

Kan ik mijn LEGO Ideas-set aanpassen?

Officieel uitgebrachte LEGO Ideas-sets kunnen worden aangepast zoals elke andere LEGO-set, maar sommige fans geven er de voorkeur aan ze intact te houden vanwege hun zeldzaamheid.