LEGO Minecraft

Wat is LEGO Minecraft

LEGO Minecraft is een spannende samenwerking tussen twee van 's werelds meest populaire merken: LEGO en Minecraft. Deze serie brengt de digitale wereld van Minecraft tot leven in de vorm van fysieke LEGO-sets. Het stelt fans van zowel LEGO als Minecraft in staat om hun creativiteit te uiten door bekende Minecraft-elementen te bouwen en te verkennen, en dat alles met de veelzijdige LEGO-stenen.

Elke LEGO Minecraft-set is ontworpen om iconische aspecten van het Minecraft-universum vast te leggen. Of het nu gaat om blokkerige personages, beroemde bouwstructuren, of zelfs vijandige mobs, LEGO Minecraft biedt fans de mogelijkheid om hun favoriete elementen uit het spel tot leven te brengen in de echte wereld. Deze sets zijn perfect voor zowel kinderen als volwassenen die van bouwen en spelen houden.

Waarom Minecraft LEGO

LEGO Minecraft is een geweldige keuze voor zowel LEGO- als Minecraft-liefhebbers. Hier zijn enkele redenen waarom deze samenwerking zo aantrekkelijk is:

Samenbrengen van twee populaire merken: Het combineert de geliefde creatieve bouwmogelijkheden van LEGO met de avontuurlijke geest van Minecraft, wat resulteert in unieke bouw- en speelervaringen.

Herkenbare Minecraft-elementen: LEGO Minecraft sets zijn ontworpen met oog voor detail en vangen de essentie van het Minecraft-spel, waardoor fans hun favoriete scènes en karakters kunnen recreëren.

Open einde voor creativiteit: Net als in het Minecraft-spel zijn de mogelijkheden eindeloos. Bouwers kunnen de Minecraft LEGO set aanpassen en uitbreiden om hun eigen Minecraft-werelden te creëren.

Educatieve waarde: Minecraft LEGO sets moedigt ruimtelijk inzicht, probleemoplossende vaardigheden en creativiteit aan bij kinderen en volwassenen.

Fysiek en digitaal samenspel: Sommige LEGO Minecraft sets worden geleverd met codes voor exclusieve in-game content in Minecraft, waardoor de interactie tussen fysieke en digitale werelden wordt bevorderd.

LEGO Minecraft De Crafting-box 2.0 21135

De LEGO Minecraft Crafting-box 2.0 is een ideale set voor zowel Minecraft- als LEGO-fans! Met 717 stukjes kun je vijf verschillende modellen bouwen die rechtstreeks uit het spel komen, waaronder een mijnkarretje, een boom, een boerderij, een waterval en een huisje. Met deze set heb je de vrijheid om je eigen Minecraft-wereld te creëren en eindeloos te spelen en bouwen.

 • Inclusief Minifiguren
 • 5 Verschillende Bouwmodellen
 • Boordevol Accessoires
Lees verder »
LEGO Minecraft De Vossenhut 21178

Met de LEGO Minecraft De Vossenhut 21178 bouw je een schitterend Minecraft-avontuur na! Verken de geheimen van het Minecraft-bos en ontdek een schat aan avontuurlijke mogelijkheden. Het bouwen van de Vossenhut is niet alleen leuk, maar ook uitdagend en educatief. Je leert hoe je de verschillende elementen van LEGO kunt combineren en op creatieve manieren kunt gebruiken.

 • Beroemde Minecraft Personages
 • Veelzijdige Activiteiten
 • Compacte set
Lees verder »
LEGO Minecraft De Zombiegrot 21141

De LEGO Minecraft De Zombiegrot (21141) biedt 241 onderdelen voor het bouwen van een Minecraft-grotscenario, compleet met figuren zoals Steve, een zombie en een babyzombie. Het is een boeiende set die Minecraft-fans uitnodigt om hun eigen avonturen te creëren en te beleven.

 • Inclusief Minifiguren
 • Inclusief Accesoires Elementen
Lees verder »
LEGO Minecraft Het Lamadorp 21188

De LEGO Minecraft Het Lamadorp 21188 is een fantastische set vol avontuur, creativiteit en speelmogelijkheden. Met aanpasbare modules kunnen kinderen hun eigen versie van het dorp bouwen en aanpassen. Ook zijn er dieren om voor te zorgen. 

 • 6 Aanpasbare Modules
 • Veelzijdig Cadeau
 • Inclusief 6 Figuren en 3 Mobs
Lees verder »
LEGO Minecraft Het Onderwereldbastion 21185

LEGO Minecraft Het Onderwereldbastion 21185 is een actievol bouwpakket dat spelers uitnodigt om hun eigen onderwereldbastion te creëren. Met authentieke accessoires en bekende personages zoals een netheravonturier, biedt de set talloze speelmogelijkheden, van gevechten met mobs tot het activeren van TNT. 

 • Spannende Minecraft Missie
 • Verschillende Accessoires en Wapens
 • Bekende Minecraft Personages
Lees verder »

Bekendste LEGO Minecraft sets en hun kenmerken

Enkele van de meest opvallende LEGO Minecraft-sets zijn:

 • The Mountain Cave (21137): Deze set is enorm en bevat een gedetailleerde bergholte met mijnschachten, een spoorwegsysteem, verschillende kamers en zelfs een lavafunctie. Het wordt geleverd met verschillende personages en dieren.

 • The Village (21128): Deze set bevat een Minecraft-dorp met huizen, akkers, een bibliotheek, en diverse bewoners. Het is een geweldige weergave van het iconische Minecraft-dorp.

 • The Nether Fortress (21122): Fans van de Nether-dimensie in Minecraft zullen deze set waarderen. Het bevat Nether-schepsels en een Nether Fortress met valstrikken.

 • The End Portal (21124): Deze set biedt een geweldige weergave van de mysterieuze End-dimensie van Minecraft, inclusief het gevaarlijke Ender Draak gevecht.

 • The Creeper Mine (21155): Met dit speelset kunnen bouwers een schat aan Minecraft-avonturen beleven. De set bevat een mijntunnel, een treinspoor, verschillende personages en natuurlijk Creepers.

 • The Pig House (21170): Deze set is ontworpen voor jongere bouwers en bevat een schattig varkenshuis, samen met diverse Minecraft-karakters.

Elk van deze sets bevat gedetailleerde elementen en personages om de essentie van Minecraft vast te leggen en biedt urenlang bouw- en speelplezier.

Voordelen van LEGO Minecraft

LEGO Minecraft biedt tal van voordelen:

 • Creativiteit: Het moedigt creatieve bouwprojecten aan, vergelijkbaar met de vrijheid die het Minecraft-spel biedt.
 • Probleemoplossende vaardigheden: Bouwers leren om problemen op te lossen en ontwerpen te maken, wat hun cognitieve vaardigheden verbetert.
 • Samenwerking: Het bouwen van LEGO Minecraft-sets kan een sociale activiteit zijn, wat teamwork en samenwerking bevordert.
 • Educatieve waarde: Het ontwikkelt ruimtelijk inzicht, fijne motoriek en begrip van wetenschappelijke concepten.
 • Cross-over tussen fysiek en digitaal spel: Sommige sets bieden codes voor in-game content in Minecraft, wat de brug slaat tussen fysiek en digitaal spelen.

Veelgestelde vragen over LEGO Minecraft

a. Zijn LEGO Minecraft-sets geschikt voor kinderen van alle leeftijden?

Hoewel sommige sets specifiek zijn ontworpen voor jongere bouwers, zijn de meeste LEGO Minecraft-sets geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder, afhankelijk van de complexiteit van de set. Er zijn ook sets voor oudere tieners en volwassenen.

b. Kun je je LEGO Minecraft-creaties aanpassen en uitbreiden?

Ja, LEGO Minecraft-sets zijn ontworpen voor aanpassing en creativiteit. Je kunt je eigen Minecraft-werelden maken en bestaande sets aanpassen om je eigen stempel op je creaties te drukken.

c. Welke vaardigheden ontwikkelen kinderen tijdens het spelen met LEGO Minecraft?

Het spelen met LEGO Minecraft bevordert ruimtelijk inzicht, probleemoplossende vaardigheden, creativiteit en fijne motoriek. Het leert kinderen ook samenwerken en plannen.

Conclusie

LEGO Minecraft is een geweldige manier om twee populaire merken samen te brengen en biedt fans van zowel LEGO als Minecraft de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten en iconische Minecraft-momenten te recreëren. Met gedetailleerde sets en diverse personages kunnen bouwers