LEGO Friends

Wat is LEGO Friends

  • LEGO Friends is een populair thema binnen het LEGO-merk dat gericht is op het creëren van een speelomgeving met verhalende elementen. Het thema draait om vijf vriendinnen: Mia, Olivia, Emma, Stephanie en Andrea, die elk hun eigen interesses en persoonlijkheden hebben. In Heartlake City beleven ze avonturen in verschillende settings, zoals dierentuinen, winkels, huizen, en meer. LEGO Friends sets omvatten minifiguren, gebouwen en accessoires die kinderen kunnen gebruiken om verhalen en situaties te creëren.

Waarom LEGO Friends

  • LEGO Friends is speciaal ontworpen om meisjes en jongens vanaf 6 jaar een leuke en creatieve bouwervaring te bieden. Het thema draait om vijf vriendinnen die samen avonturen beleven in de fictieve stad Heartlake City. Het brengt elementen van vriendschap, avontuur en creativiteit samen om kinderen uit te dagen hun verbeelding te gebruiken. De LEGO Friends-sets zijn kleurrijk en vrolijk en bieden een breed scala aan bouw- en speelmogelijkheden. Van boomhutten tot zwembaden, van paardrijden tot koken, elke set biedt een unieke en creatieve bouwervaring. Daarnaast bevatten de sets ook accessoires en dieren die aansluiten op de thema's, waardoor kinderen hun eigen verhalen en avonturen kunnen bedenken en naspelen.

Bekendste LEGO Friends sets en hun kenmerken

  • LEGO Friends biedt een breed scala aan sets met verschillende thema's, zoals de LEGO Friends Jungle, de LEGO Friends boomhut, LEGO Friends dierenkliniek en LEGO Friends huis. Deze sets bevatten minifiguren van de vriendinnen, huisdieren en talloze accessoires. Ook zijn de LEGO Friends paarden en LEGO Friends Camper zeer gewild.  

Topper
LEGO Friends Biologische Boerderij

Met de LEGO Biologische boerderij (41721) kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en urenlang plezier beleven op het platteland. Deze speelgoedset is speciaal ontworpen voor milieubewuste kinderen die van dieren en de natuur houden. De boerderij bestaat uit afneembare elementen, zodat kinderen het dak kunnen 'repareren' met hun gereedschap. Zo worden kinderen gestimuleerd om hun creativiteit en bouwvaardigheden te ontwikkelen.

Lees verder »
LEGO Friends Biologische Supermarkt

Met de LEGO Friends Biologische Supermarktset kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten terwijl ze leren over de voordelen van biologisch eten en recycling. De set biedt een leuke en leerzame speelervaring voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Lees verder »
SALE
LEGO Friends Friendship Tree House

Met de LEGO Friends Friendship Tree House zullen kinderen urenlang speelplezier hebben! Deze set bevat eindeloze mogelijkheden voor creatieve en fantasierijke avonturen in de boomhut, inclusief een kantoor, keuken, slaapkamer en woonkamer. De set bevat ook 4 LEGO Friends personages, waaronder Mia en River, waarvan de gezichtsuitdrukkingen kunnen worden veranderd, waardoor kinderen hun verbeeldingskracht kunnen gebruiken om verschillende verhalen en scènes te creëren. Er is ook een schattig konijnenfiguur en leuke accessoires zoals een bakfiets, bijenkorf en bankschroef inbegrepen om het spelen nog leuker te maken.

Lees verder »
SALE
LEGO Friends Hoofdstraatgebouw

De LEGO Friends Hoofdstraatgebouw set (41704) is een geweldige speelset voor kinderen die van creatieve rollenspellen houden en graag hun eigen buurt willen bouwen en verkennen. Met maar liefst 12 verschillende figuren en 4 dierenfiguren biedt deze set eindeloos veel mogelijkheden voor fantasierijke verhalen en avonturen.

Lees verder »
SALE
LEGO Friends Huisdieren Opvangcentrum

De LEGO Friends Huisdieren Opvangcentrum (41718) is een fantastisch cadeau voor kinderen die dol zijn op dieren en graag hun eigen avonturen willen beleven. De set biedt urenlang creatief plezier waarbij kinderen samen met hun vrienden hun huisdieren kunnen trainen en verzorgen.

Lees verder »

Voordelen van LEGO Friends

  • LEGO Friends moedigt kinderen aan om hun creativiteit te gebruiken en verhalen te bedenken. Het thema benadrukt vriendschap en samenwerking en biedt zowel jongens als meisjes de kans om te genieten van de wereld van bouwen en spelen. Het thema heeft ook educatieve voordelen, zoals het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, probleemoplossende vaardigheden en fijne motoriek. Met deze LEGO Friends bouwsets kunnen kinderen niet alleen prachtige locaties en gebouwen bouwen, maar ook hun eigen verhalen bedenken. De sets bevatten gedetailleerde accessoires, schattige dierenfiguren en talloze leuke elementen om het spel nog boeiender te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de LEGO Friends Camping en zijn varianten

Veelgestelde vragen over LEGO Friends

a. Zijn LEGO Friends sets alleen bedoeld voor meisjes?
- Nee, LEGO Friends sets zijn bedoeld voor zowel meisjes als jongens. Het thema is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en biedt iedereen de mogelijkheid om creatief te spelen.

b. Kunnen LEGO Friends sets worden gecombineerd met andere LEGO-sets?
- Ja, LEGO Friends sets zijn compatibel met andere LEGO-thema's. Kinderen kunnen de elementen en minifiguren uit LEGO Friends sets combineren met andere LEGO-sets om unieke creaties te maken.

c. Wat zijn de leeftijdsaanbevelingen voor LEGO Friends sets?
- LEGO Friends sets zijn doorgaans bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

d. Zijn er speciale accessoires beschikbaar om LEGO Friends-creaties uit te breiden?
- Ja, LEGO biedt tal van accessoires en uitbreidingssets waarmee je LEGO Friends-creaties kunt aanpassen en uitbreiden.

Conclusie

  • LEGO Friends is een aantrekkelijk thema voor kinderen vanwege de combinatie van creativiteit, vriendschap en avontuur. Het biedt jongens en meisjes de kans om te bouwen, te spelen en te leren, en om hun eigen verhalen en scenario's te bedenken in Heartlake City. LEGO Friends draagt bij aan de rijke diversiteit van LEGO-ervaringen en inspireert kinderen om hun verbeelding te gebruiken tijdens het spelen.