LEGO Friends

Wat is LEGO Friends

 • LEGO Friends is een populair thema binnen het LEGO-merk dat gericht is op het creëren van een speelomgeving met verhalende elementen. Het thema draait om vijf vriendinnen: Mia, Olivia, Emma, Stephanie en Andrea, die elk hun eigen interesses en persoonlijkheden hebben. In Heartlake City beleven ze avonturen in verschillende settings, zoals dierentuinen, winkels, huizen, en meer. LEGO Friends sets omvatten minifiguren, gebouwen en accessoires die kinderen kunnen gebruiken om verhalen en situaties te creëren.

Waarom LEGO Friends

 • LEGO Friends is speciaal ontworpen om meisjes en jongens vanaf 6 jaar een leuke en creatieve bouwervaring te bieden. Het thema draait om vijf vriendinnen die samen avonturen beleven in de fictieve stad Heartlake City. Het brengt elementen van vriendschap, avontuur en creativiteit samen om kinderen uit te dagen hun verbeelding te gebruiken. De LEGO Friends-sets zijn kleurrijk en vrolijk en bieden een breed scala aan bouw- en speelmogelijkheden. Van boomhutten tot zwembaden, van paardrijden tot koken, elke set biedt een unieke en creatieve bouwervaring. Daarnaast bevatten de sets ook accessoires en dieren die aansluiten op de thema's, waardoor kinderen hun eigen verhalen en avonturen kunnen bedenken en naspelen.

Bekendste LEGO Friends sets en hun kenmerken

 • LEGO Friends biedt een breed scala aan sets met verschillende thema's, zoals de LEGO Friends Jungle, de LEGO Friends boomhut, LEGO Friends dierenkliniek en LEGO Friends huis. Deze sets bevatten minifiguren van de vriendinnen, huisdieren en talloze accessoires. Ook zijn de LEGO Friends paarden en LEGO Friends Camper zeer gewild.  

Topper
LEGO Friends Biologische Boerderij 41721

Met de LEGO Biologische boerderij (41721) kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en urenlang plezier beleven op het platteland. Deze speelgoedset is speciaal ontworpen voor milieubewuste kinderen die van dieren en de natuur houden. 

 • Urenlang plezier op het platteland met afneembare elementen en gereedschap voor dakreparatie.
 • Geleverd met vier LEGO Friends minipoppetjes, een tractor, aanhanger, kippenhok, kipfiguur, en
 • Interactieve functies zoals draaiende hendels voor eieren en een takel voor dierenvoer.
Lees verder »
LEGO Friends Biologische Supermarkt 41729

Duurzaam Ontdekken met LEGO Friends Supermarkt: Kinderen (vanaf 8 jaar) beleven plezier en leren over biologisch eten en recycling. Ontmoet enthousiaste personages, verken de supermarkt, en creëer interactieve verhalen met realistische details. Deze opvallende set voegt educatief amusement toe aan elke LEGO Friends verzameling.

 • Personages: Autumn, Leo, Jordin, Isaac, Alba en Churro.
 • Supermarktavontuur: Verken echte producten, oefen recyclen en boodschappen doen.
 • Interactief Ontwerp: Creëer verhalen met winkelwagen, bestelwagen en realistische details.
 • Afmetingen: Opvallende set, 13 cm hoog, 35 cm breed, 15 cm diep.
Lees verder »
SALE
LEGO Friends Friendship Tree House 41703

Fantasierijk Spelen met de LEGO Friends Boomhut: Kinderen ontdekken eindeloze avonturen in de dynamische boomhut, inclusief kantoor, keuken en meer. Met 4 aanpasbare LEGO Friends personages en boeiende details, zoals een draaiende reling en een takellift, stimuleert deze set creativiteit en plezier. Het bevat ook een schattig konijnenfiguur en diverse accessoires voor een speelse bouw- en speelervaring.

 • Dynamische boomhut met een windmolen-aangedreven lift en draaiende reling.
 • Inclusief 4 aanpasbare LEGO Friends personages voor gevarieerde verhalen.
 • 1114 onderdelen voor zowel een boeiend bouwproces als speelplezier.
 • De boomhut ongeveer 30 cm hoog, 30 cm breed en 13 cm diep.
Lees verder »
SALE
LEGO Friends Hoofdstraatgebouw 41704

Ontdek en Bouw met de LEGO Friends Hoofdstraatgebouw Set: Kinderen duiken in creatieve rollenspellen met dit veelzijdige set, inclusief 12 figuren en 4 dieren. De modulaire opzet laat kinderen 3 gebouwen combineren tot een appartementenblok, waaronder een kapper, internationale markt en boekencafé.

 • 12 figuren en 4 dieren voor fantasierijke verhalen en avonturen.
 • Modulaire gebouwen laten kinderen hun eigen buurt vormgeven.
 • Bevat een kapper, boekencafé, internationale markt en een verhuiswagen.
 • Opvallende afmetingen: ongeveer 24 cm hoog, 39 cm breed, 16 cm diep.
Lees verder »
SALE
LEGO Friends Huisdieren Opvangcentrum 41718

Dompel je onder in Dierenavonturen met het LEGO Friends Huisdieren Opvangcentrum: De set biedt kinderen uren creatief plezier, met kleurrijke glijbanen, trainingsparcours en verzorgingsmogelijkheden.

 • Twee voordeuren voor minipoppetjes en dieren, 2 verdiepingen vol details.
 • 4 personages en 4 dieren, inclusief een schattig speelgoedkonijn.
 • Diverse accessoires zoals dierensnoepjes, shampoo en een borstel.
 • Afmetingen: ongeveer 20 cm hoog, 34 cm breed, 21 cm diep.
Lees verder »

Voordelen van LEGO Friends

 • LEGO Friends moedigt kinderen aan om hun creativiteit te gebruiken en verhalen te bedenken. Het thema benadrukt vriendschap en samenwerking en biedt zowel jongens als meisjes de kans om te genieten van de wereld van bouwen en spelen. Het thema heeft ook educatieve voordelen, zoals het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, probleemoplossende vaardigheden en fijne motoriek. Met deze LEGO Friends bouwsets kunnen kinderen niet alleen prachtige locaties en gebouwen bouwen, maar ook hun eigen verhalen bedenken. De sets bevatten gedetailleerde accessoires, schattige dierenfiguren en talloze leuke elementen om het spel nog boeiender te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de LEGO Friends Camping en zijn varianten

Veelgestelde vragen over LEGO Friends

a. Zijn LEGO Friends sets alleen bedoeld voor meisjes?
- Nee, LEGO Friends sets zijn bedoeld voor zowel meisjes als jongens. Het thema is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en biedt iedereen de mogelijkheid om creatief te spelen.

b. Kunnen LEGO Friends sets worden gecombineerd met andere LEGO-sets?
- Ja, LEGO Friends sets zijn compatibel met andere LEGO-thema's. Kinderen kunnen de elementen en minifiguren uit LEGO Friends sets combineren met andere LEGO-sets om unieke creaties te maken.

c. Wat zijn de leeftijdsaanbevelingen voor LEGO Friends sets?
- LEGO Friends sets zijn doorgaans bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

d. Zijn er speciale accessoires beschikbaar om LEGO Friends-creaties uit te breiden?
- Ja, LEGO biedt tal van accessoires en uitbreidingssets waarmee je LEGO Friends-creaties kunt aanpassen en uitbreiden.

Conclusie

LEGO Friends is een aantrekkelijk thema voor kinderen vanwege de combinatie van creativiteit, vriendschap en avontuur. Het biedt jongens en meisjes de kans om te bouwen, te spelen en te leren, en om hun eigen verhalen en scenario's te bedenken in Heartlake City. LEGO Friends draagt bij aan de rijke diversiteit van LEGO-ervaringen en inspireert kinderen om hun verbeelding te gebruiken tijdens het spelen.