LEGO Speed Champions

Wat is LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions is een opwindende reeks LEGO-bouwsets die gericht zijn op het hercreëren van enkele van 's werelds meest iconische en geliefde sportwagens, superauto's en racewagens. Deze sets zijn speciaal ontworpen voor fans van autoliefhebbers en bieden de kans om gedetailleerde miniatuurmodellen van beroemde voertuigen te bouwen. Elke set wordt geleverd met een of meer auto's, coureurs en accessoires om realistische race- en snelheidssimulaties mogelijk te maken.

2. Waarom LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions biedt meerdere aantrekkelijke aspecten:

Passie voor auto's: Deze sets zijn ideaal voor liefhebbers van auto's en motorsport. Ze stellen autoliefhebbers in staat om hun favoriete voertuigen na te bouwen in LEGO-vorm.

Realisme: LEGO Speed Champions-sets zijn bekend om hun nauwkeurige weergave van beroemde sport- en raceauto's. Ze zijn getrouw aan de details en kenmerken van de originele voertuigen.

Speelbaarheid: De sets bevatten accessoires zoals circuits en racecoureurs, waardoor fans realistische racesimulaties kunnen uitvoeren.

De sets in dit thema variëren van kleine racewagens tot complete pitstops en racecircuits, inclusief tribunes en medailles voor de winnaars. De sets bieden een uitdagende bouwervaring, waarbij fans van autosport hun vaardigheden kunnen testen en tegelijkertijd hun passie voor auto's kunnen uitdrukken.

Nieuw
LEGO Speed Champions Ferrari 812 Competizione Set 76914

De LEGO Speed Champions Ferrari 812 Competizione Set - 76914 is een echte must-have voor autoliefhebbers en Ferrari fans! Met deze 261-delige set kun je jouw eigen Ferrari 812 Competizione bouwen en indrukwekkende racesimulaties beleven.

Lees verder »
LEGO Speed Champions Koenigsegg Jesko 76900

De LEGO Speed Champions Koenigsegg Jesko (76900) is een prachtige speelset met 280 onderdelen die autoliefhebbers en kinderen vanaf 7 jaar zeker zal aanspreken. Het model heeft een gestroomlijnde aerodynamische carrosserie met opvallende details, waaronder de iconische vleugeldeuren en de elegante spoiler.

Lees verder »
LEGO Speed Champions Lamborghini Countach 76908

De LEGO Speed Champions Lamborghini Countach (76908) speelset is een geweldig cadeau voor kinderen en autoliefhebbers vanaf 8 jaar. De set bestaat uit 262 delen en bevat een miniversie van de iconische Lamborghini Countach, met een open cockpit met twee stoelen en allerlei authentieke details.

Lees verder »
LEGO Speed Champions Nissan Skyline GT-R (R34) 76917

De LEGO Speed Champions Nissan Skyline GT-R (R34) is een ideaal cadeau voor autoliefhebbers en fans van de Fast & Furious-filmreeks vanaf 9 jaar. Met 319 stukjes biedt deze set een gedetailleerde bouwervaring, inclusief authentieke details zoals iconische strepen, een achtervleugel en motoronderdelen op de passagiersstoel. 

Lees verder »
LEGO Speed Champions Toyota GR Supra 76901

De LEGO Speed Champions Toyota GR Supra 76901 is een schitterende replica van de iconische sportwagen, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en autoliefhebbers. Met 299 onderdelen biedt deze uitdagende bouwset veel speelplezier. De Toyota GR Supra is een indrukwekkend model met realistische details, waaronder een cockpit met ruimte voor een minifiguur, een afneembaar dak en een zichtbare motor.

Lees verder »

LEGO Speed Champions kopen? Vergelijk Speed Champions LEGO sets hier!

Stap in de wereld van het racen en creëer je eigen racescenario's met deze gedetailleerde en realistische LEGO-modellen. Elke set bevat minifiguren van coureurs, pitcrewleden en andere teamleden om het speelplezier te vergroten.

Of je nu een fan bent van Formule 1, Le Mans, endurance races of gewoon van snelle auto's houdt, LEGO Speed Champions biedt een breed scala aan bouwplezier voor jong en oud. Je kunt je eigen racecircuit maken, pitstops nabootsen, spannende finishmomenten creëren en nog veel meer.
Een van de meest unieke aspecten van het LEGO Speed Champions thema is de samenwerking met echte autofabrikanten zoals Ferrari, Porsche, en McLaren. Deze samenwerkingen stellen LEGO in staat om zeer gedetailleerde en realistische modellen te maken die een beroep doen op zowel kinderen als volwassenen.

Bekendste LEGO Speed Champions sets en hun kenmerken

  • LEGO Speed Champions McLaren Senna (75892): Deze set omvat een miniatuurversie van de McLaren Senna-sportwagen, compleet met een cockpit die kan worden geopend, een verwijderbaar voorruit en een coureur.

  • LEGO Speed Champions Ferrari F8 Tributo (76895): De Ferrari Speed Champions LEGO wordt nauwkeurig gerepliceerd, met details zoals een verwijderbare voorruit en realistische racekleuren.

  • LEGO Speed Champions Nissan GT-R NISMO (76896): Deze set bevat de legendarische Nissan GT-R NISMO met een verstelbare achterspoiler en een coureurfiguur.

  • LEGO Speed Champions Porsche 911 RSR en 911 Turbo 3.0 (75888): Deze LEGO Speed Champions Porsche set biedt zowel de Porsche 911 RSR als de 911 Turbo 3.0 en een pitmuur met accessoires om realistische racescenario's te creëren.

  • LEGO Speed Champions McLaren Elva (76902): De LEGO Speed Champions McLaren Elva wordt prachtig gerepliceerd en wordt geleverd met een racecoureur, een pitmuur en een verstelbare achterspoiler.

Voordelen van Speed Champions LEGO

Educatief: Deze sets stimuleren creativiteit en bouwvaardigheden en leren bouwers over de technologie en het ontwerp van sportwagens.

Realisme: Ze bieden een realistische weergave van beroemde auto's, waardoor autoliefhebbers kunnen genieten van het bouwen en tentoonstellen van hun favoriete modellen.

Spel en verzamelen: LEGO Speed Champions biedt niet alleen bouwplezier, maar ook speelmogelijkheden voor races en scenariosimulaties. Voor verzamelaars bieden ze een waardevolle collectie met authentieke voertuigmodellen.

Veelgestelde vragen over LEGO Speed Champions

a. Zijn LEGO Speed Champions-sets geschikt voor kinderen?

Ja, hoewel sommige sets uitdagend kunnen zijn voor jongere kinderen, zijn er ook eenvoudigere sets beschikbaar die geschikt zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.

b. Zijn de auto's in LEGO Speed Champions-sets op schaal?

De auto's zijn meestal niet op ware schaal, maar ze zijn zo ontworpen dat ze aantrekkelijk en realistisch zijn.

c. Kunnen LEGO Speed Champions-auto's worden aangepast?

Ja, bouwers kunnen vaak aanpassingen en aanvullingen maken om hun modellen te personaliseren.

Conclusie

LEGO Speed Champions biedt autoliefhebbers, jong en oud, de mogelijkheid om enkele van 's werelds meest iconische sport- en raceauto's te bouwen en te ervaren. Met hun nauwkeurige details en realistische ontwerpen vormen deze sets een geweldige aanvulling op de LEGO-wereld. Of je nu graag bouwt, speelt of gewoon van auto's houdt, LEGO Speed Champions heeft voor iedereen iets te bieden.