LEGO Harry Potter

Wat is LEGO Harry Potter

Welkom in de betoverende wereld van LEGO Harry Potter! Stap in de schoenen van je favoriete personages uit de iconische filmreeks en beleef spannende avonturen in Hogwarts en daarbuiten. LEGO Harry Potter is een magische reeks LEGO-bouwsets gebaseerd op de wereldberoemde boeken en films van J.K. Rowling. Deze sets stellen fans in staat om de tovenaarswereld van Harry Potter opnieuw te beleven en iconische personages, locaties en voorwerpen uit de verhalen tot leven te brengen in de vorm van LEGO-modellen. Met sets variërend van kastelen en klaslokalen tot personages en magische wezens, biedt LEGO Harry Potter een betoverende bouwervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Waarom LEGO Harry Potter

Liefde voor de franchise: LEGO Harry Potter wekt de tovenaarswereld tot leven voor fans van de boeken en films. Het biedt de mogelijkheid om zelf in de schoenen van je favoriete personages te staan en hun avonturen opnieuw te beleven.

Creatieve bouwervaring: Het bouwen van LEGO Harry Potter-sets is een creatieve en bevredigende ervaring. Het stelt bouwers in staat om de kenmerkende locaties en personages met aandacht voor detail te construeren.

Speelplezier: De sets zijn ontworpen voor zowel bouwplezier als speelbaarheid. Kinderen kunnen spelen met de miniatuurpersonages en scenario's creëren die rechtstreeks zijn geïnspireerd op de verhalen.

Ga op reis naar Zweinstein en beleef de magie met LEGO Harry Potter! Verzamel je favoriete sets, ontdek nieuwe toverkunsten en breng de wereld van tovenarij tot leven in je eigen huis. Met LEGO Harry Potter creëer je een betoverende speelervaring voor het hele gezin.

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein 71043

De LEGO Harry Potter Zweinstein Kasteel 71043 is een zeer gedetailleerde en complexe LEGO-set die de magische wereld van J.K. Rowling's Harry Potter-serie vastlegt. Deze specifieke set staat bekend om zijn ongelooflijke aandacht voor detail en indrukwekkende omvang, waardoor het een van de grootste LEGO-sets is die ooit zijn geproduceerd. De samenwerking tussen LEGO en Harry Potter heeft geresulteerd in een geliefde collectie die binnen enkele jaren waarschijnlijk een waardevol verzamelobject zal zijn.

 • MINIMAAL 20 UUR SPEELPLEZIER!
 • EEN TOTAAL VAN 6020 ONDERDELEN!
 • ONGELOOFLIJKE AANDACHT VOOR DETAIL
 • 58CM HOOG, 69CM BREED, 43 CM DIEP
Lees verder »
LEGO Harry Potter Zweinstein Klokkentoren 75948

De LEGO Harry Potter Zweinstein Klokkentoren (75948) is een prachtig bouwpakket voor alle fans van de Harry Potter boeken en films. Met 922 onderdelen is dit een uitdagende set voor gevorderde bouwers van 9 jaar en ouder. 

 • COMBINEREN MOGELIJK MET ANDERE HARRY POTTER LEGO SETS
 • INTERACTIEVE SPEELERVARING
 • INCLUSIEF MINIFIGUREN EN ACCESSIORES 
Lees verder »
Zeldzaam
LEGO Harry Potter Zweinstein Express 76405

De LEGO Harry Potter Zweinstein Express 76405 is een prachtige set voor liefhebbers van de Harry Potter-films en -boeken. Met deze set kunnen fans hun eigen treinrit naar Zweinstein beleven en de magische wereld van Harry Potter tot leven brengen. Ontdek de LEGO Zweinstein Express!

 • MINIMAAL 20 UUR SPEELPLEZIER!
 • EEN TOTAAL VAN 5129 ONDERDELEN!
 • REALISTISCHE FUNCTIES EN DETAILS
 • 26CM HOOG, 118CM BREED, 20 CM DIEP
 • INCLUSIEF 20 MINIFIGUREN
Lees verder »
LEGO Harry Potter Zweinstein Beukwilg 75953

Ontsnap aan de woeste Zweinstein Beukwilg met de LEGO Harry Potter Beukwilg 75953 set. Laat de Ford Anglia door de draaiende takken vliegen en help Harry en Ron te ontsnappen naar Zweinstein. Beleef het avontuur met deze gedetailleerde set inclusief Beukwilg, vliegende auto en een deel van het Zweinstein kasteel.

 • COMBINEREN MOGELIJK MET ANDERE HARRY POTTER LEGO SETS
 • INTERACTIEVE SPEELERVARING
 • INCLUSIEF MINIFIGUREN EN ACCESSIORES 
Lees verder »
LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein 75954

De LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein 75954 is een indrukwekkende en gedetailleerde bouwset die perfect is voor fans van de iconische filmfranchise. Met maar liefst 878 onderdelen biedt deze set een uitdagende en bevredigende bouwervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

 • BOORDEVOL ELEMENTEN EN ACCESOIRES OM NA TE SPELEN!
 • INCLUSIEF 10 MINIFIGUREN
 • REALISTISCHE FUNCTIES EN DETAILS
 • 37CM HOOG, 30CM BREED, 18 CM DIEP
Lees verder »
LEGO Harry Potter Wegisweg 75978

Stap binnen in de magische wereld van LEGO Harry Potter met De Wegisweg 75978 set. Deze betoverende LEGO set biedt een gedetailleerde en levensechte weergave van de iconische straat in de tovenaarswereld. 

 • MINIMAAL 25 UUR SPEELPLEZIER!
 • EEN TOTAAL VAN 5544 ONDERDELEN!
 • ICONISCHE WINKELS MET AUTHENTIEKE FILMDETAILS
 • COMBINEREN MOGELIJK MET ANDERE HARRY POTTER SETS
 • INCLUSIEF 14 MINIFIGUREN
Lees verder »
Populair
LEGO Harry Potter Hedwig

Met de LEGO Harry Potter Hedwig bouwset kunnen fans van Harry Potter en LEGO de iconische sneeuwuil uit de populaire boeken- en filmreeks tot leven brengen. De set bestaat uit 630 onderdelen en is geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder, evenals volwassen fans van de magische wereld van Harry Potter.

Lees verder »

LEGO Harry Potter kopen? Vergelijk Harry Potter LEGO sets hier!

LEGO Harry Potter is een populair LEGO-thema dat is gebaseerd op de wereldberoemde Harry Potter-boeken en -films. Het thema omvat verschillende sets die iconische locaties en personages uit de Harry Potter-reeks nabootsen, zoals Hogwarts Castle, Diagon Alley en Hagrid's Hut.

Herbeleef gedenkwaardige scènes uit de films of creëer je eigen magische verhalen met de gedetailleerde minifiguren en prachtig ontworpen bouwwerken. Verken het kasteel van Hogwarts, ontmoet bekende personages zoals Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel, en ga de strijd aan met duistere krachten zoals Heer Voldemort en de Dementors.

Of je nu een ervaren tovenaar bent of pas begint aan je magische avontuur, onze LEGO Harry Potter sets bieden plezier en uitdaging voor alle leeftijden. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek de eindeloze mogelijkheden die deze magische bouwsets te bieden hebben.

De LEGO Harry Potter-sets zijn kleurrijk en gedetailleerd en bieden een breed scala aan bouw- en speelmogelijkheden. Elk van de sets bevat specifieke elementen die passen bij de thema's, zoals toverstokken, drankjes, spreuken, en magische wezens zoals uilen, spinnen en draken.

Bekendste Harry Potter LEGO sets en hun kenmerken

 • LEGO Harry Potter Zweinstein-kasteel (71043): Deze set is een van de meest indrukwekkende in de serie en omvat een miniatuurversie van het iconische Zweinstein-kasteel met tal van kamers, torens, en zelfs de Grote Zaal. De set wordt geleverd met LEGO Harry Potter minifigures van populaire personages zoals Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel.

 • LEGO Harry Potter Zweinstein Grote Zaal (75954): Deze set bevat de Grote Zaal in Zweinstein, waar de Sorteerhoedceremonie en feesten plaatsvinden. Het wordt geleverd met een selectie Harry Potter LEGO minifugres en beweegbare elementen.

 • LEGO Harry Potter Zweinstein Zweefbal Wedstrijd (75956): Deze set bevat een speelbare versie van het Zweefbalveld op Zweinstein, evenals bezemstelen en beweegbare standaarden voor de spelers.

 • LEGO Harry Potter Klokslagtoren (75948): De set bevat een miniatuurversie van de Klokslagtoren op Zweinstein, met de beroemde pendelklok en personages zoals Harry Potter en Marcel Lubbermans.

Voordelen van LEGO Harry Potter

Creativiteit en verbeelding: LEGO Harry Potter stimuleert creativiteit en verbeelding, aangezien bouwers complexe structuren en scenarios kunnen creëren die zijn geïnspireerd op de magische wereld van Harry Potter.

Educatieve waarde: Het bouwen van LEGO Harry Potter-sets helpt bij het ontwikkelen van fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden, vooral bij jonge bouwers. Ook zijn er Harry Potter LEGO games beschikbaar. 

Verzamelaarswaarde: Voor verzamelaars biedt LEGO Harry Potter de mogelijkheid om waardevolle collecties van personages, locaties en voorwerpen uit de serie op te bouwen.

Veelgestelde vragen over Harry Potter LEGO sets

a. Zijn LEGO Harry Potter-sets geschikt voor kinderen van alle leeftijden?

Ja, er zijn sets voor verschillende leeftijdsgroepen, van eenvoudige sets voor jongere kinderen tot complexere sets voor tieners en volwassenen.

b. Zijn er speciale bouwtechnieken vereist voor LEGO Harry Potter-sets?

Hoewel sommige sets uitdagender kunnen zijn, worden gedetailleerde instructies meegeleverd om bouwers te begeleiden.

c. Kunnen LEGO Harry Potter-sets worden gecombineerd met andere LEGO-sets?

Ja, LEGO Harry Potter-sets kunnen worden gecombineerd met andere LEGO-thema's, waardoor je eindeloze creatieve mogelijkheden hebt.